ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΟ: ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΛΕΝΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜA: ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
          MRCOG (Μέλος Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Αγγλίας)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Ανδρονοπούλου 20, T.K. 25100 Αίγιο

ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ιατρείο: 2691020436 | Κινητό: 6977543493

FAX Ιατρείο: 2691020223 | E-mail : doctorzacharopoulou@gmail.com

 Ολοκλήρωσα τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες σπουδές μου το 1985 στο Αγρίνιο.         Κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων εισήλθα εις την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1986.   Αποφοίτησα τον Οκτώβριο του 1992 με  βαθμό Λίαν Καλώς. Ορκίστηκα δίνοντας τον   όρκο του Ιπποκράτη το Δεκέμβριο του 1992 στην Ακαδημία Αθηνών.
 Έχω ολοκληρώσει την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου- «αγροτικό»-για 12 μήνες στο   Αγροτικό ιατρείο της Λεπενούς στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, όπου ταυτόχρονα υπηρετούσα   ως εφημερεύων ιατρός στη Χειρουργική και στη Παθολογική κλινική του Γεν.Νοσ.Αγρινίου   αντιμετωπίζοντας τα έκτακτα περιστατικά και τις ανάγκες των νοσηλευόμενων ασθενών.

Επίσης  συμμετείχα τόσο στα έκτακτα όσο και προγραμματισμένα χειρουργεία. Στα πλαίσια των απαιτήσεων για την απόκτηση της ειδικότητας της Μαιευτικής-Γυναικολογίας [ υποχρεωτική για ένα χρόνο εκπαίδευση στη Γενική Χειρουργική πριν την έναρξη της Μαιευτικής-Γυναικολογίας ] εργάστηκα ως ειδικευόμενος βοηθός στη Χειρουργική Κλινική του Γεν.Νοσ.Αιγίου με διευθυντή τον Dr. Π. Ανδρικόπουλο από 24.03.1994 έως 14.11.1995 (20 μήνες). Απόκτησα ευρύτατη εμπειρία στη Γενική Χειρουργική τόσο συμμετέχοντας όσο και εκτελώντας μόνη μου υπό επίβλεψη πληθώρα έκτακτων και προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων, ενώ φυσικά είχα την ευθύνη της παρακολούθησης των νοσηλευόμενων ασθενών και την αντιμετώπιση αυτών στα έκτακτα εξωτερικά ιατρεία.

Απόκτησα την ειδικότητα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας τον Αύγουστο 2000 κατόπιν επιτυχών εξετάσεων.Κατέχω τον τίτλο M.R.C.O.G ( Mέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Αγγλίας) κατόπιν εξετάσεων( 09.05.2000) και απονομής του διπλώματος στο Βασιλικό Κολλέγιο στο Λονδίνο.
Ο τίτλος MRCOG είναι υποχρεωτικός και απαραίτητος για την άσκηση του επαγγέλματος του Μαιευτήρα-Γυναικολόγου στη Μεγάλη Βρετανία.


Ολοκλήρωσα τα απαιτούμενα  τέσσερα ( 4 ) χρόνια εξειδίκευσης για την απόκτηση της ειδικότητας της Μαιευτικής – Γυναικολογίας στην Αγγλία σε μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία , με αριθμό τοκετών από 3000 έως 5000 ετησίως.

 Ενσωματώθηκα αμέσως και με επιτυχία στο αξιοκρατικό σύστημα εξειδίκευσης της   Αγγλίας στο οποίο δεν υπάρχει μονιμότητα, αλλά πρέπει να διεκδικείς ανά εξάμηνο ή   έτος τη θέση του ειδικευόμενου κατόπιν προκήρυξης της θέσης και πρόσληψης. Η   πρόσληψη γίνεται κατόπιν προφορικής συνέντευξης, όπου λαμβάνονται υπόψη οι   συστατικές επιστολές που έχεις από τους Διευθυντές σου και αξιολογείσαι συνολικά για   τη δουλειά σου, την προσωπικότητά σου, την επιμέλεια σου , τη συνεργασία σου με το   ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τη συμπεριφορά σου με τους ασθενείς και τους   συγγενείς τους, τη συμμετοχή σου στην εκπαίδευση των φοιτητών και των νεότερων   ιατρών,  τη  σωστή συνεργασία σου με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, τη δυνατότητα να   αντιμετωπίζεις άμεσα και έγκαιρα επείγουσες και δύσκολες καταστάσεις, την συνεχή   ενημέρωση σου σε ιατρικά θέματα, την ενεργό συμμετοχή σου σε επιστημονικές   μελέτες, τη συμμετοχή σου σε συνέδρια και σεμινάρια ώστε τελικά να επιλεγείς εσύ   μεταξύ των συνυποψήφιων σου.            

 Εργάστηκα ως ιατρός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος σε μεγάλα νοσοκομεία  της Αγγλίας:   Birmingham Heartlands and Solihull NHS Trust, Fazakerley Hospital Liverpool,  Prince   Charles Hospital Methyr Tydfil Wales. Βάσει του αγγλικού εκπαιδευτικού συστήματος   κατά τη διάρκεια της ειδικότητας, κατόπιν αξιολόγησης και συνέντευξης γίνεσαι Επιμελητής, το οποίο σημαίνει ότι έχεις όλη την ευθύνη παρακολούθησης και αντιμετώπισης όλων των μαιευτικών και γυναικολογικών περιστατικών. Ειδικά στην εφημερία είσαι μόνος σου με βοηθό το νεότερο ειδικευόμενο και πρέπει να αποφασίζεις για τα πάντα. Επομένως απόκτησα έτσι τεράστια εμπειρία καθώς έπρεπε να αποφασίζω και να εκτελώ μόνη μου οτιδήποτε τόσο στη Μαιευτική όσο και στη Γυναικολογική κλινική.


Κατά το χρόνο ειδικότητας μου στην Αγγλία απόκτησα τεράστια εμπειρία στην Μαιευτική-Γυναικολογία σε πολυάσχολα και με μεγάλο αριθμό ασθενών νοσοκομεία( ασθενών με διαφορετική εθνικότητα, φυλή, θρησκεία, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά π.χ Ινδοί, μουσουλμάνοι, Κινέζοι, μαύρης φυλής, τοξικομανείς κλπ), αλλά επίσης έμαθα και να δουλεύω βάσει κατευθυντήριων οδηγιών(guidelines) και θεραπευτικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των περιστατικών, να αξιολογώ όλα τα ευρήματα και τα δεδομένα εξατομικεύοντάς τα ανάλογα με το περιστατικό, να εξηγώ πλήρως και εμπεριστατωμένα τα εκάστοτε δεδομένα στον «ασθενή» ( fully informed choice), να τους ενημερώνω και φυσικά να συμπεριφέρομαι με διακριτικότητα και ευγένεια  (χωρίς φορτικότητα ,αγένεια ή με μισόλογα) στους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Πραγματικά η σωστή συμπεριφορά σου απέναντι στους ασθενείς ήταν το σημαντικότερο, καθώς οι ιατρικές σου γνώσεις και η προσαρμογή σου στις κατευθυντήριες οδηγίες που είχαν εκπονηθεί από τους πιο ειδικούς ιατρούς ανάλογα με το αντικείμενο (π.χ  σε μαιευτική αιμορραγία, σε προεκλαμψία, σε σακχαρώδη διαβήτη κύησης, σε κύστη ωοθήκης κ.λ.π) θεωρούνταν δεδομένα, αφού σε είχαν ήδη επιλέξει βάσει προφορικής συνέντευξης και συστατικών επιστολών για τη θέση του Επιμελητή.  

Επίσης συνέχισα να εργάζομαι πλέον ως Eπιμελητής Μαιευτήρας-Γυναικολόγος στην Αγγλία από τον Αύγουστο 2000 έως και το Μάρτιο 2001 αποκτώντας ακόμη περισσότερη εμπειρία.         
Παρακολούθησα μαθήματα προγεννητικού ελέγχου στο τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής του Professor Kypros Nicolaides στο Fetal Medicine Centre στο King’s College Hospital στο Λονδίνο.
Εργάζομαι ως ιδιώτης Μαιευτήρας-Γυναικολόγος στο Αίγιο από τον Αύγουστο του 2001.
Σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης/εργασίας μου συμμετείχα και συνεχίζω να συμμετέχω σε σεμινάρια- συνέδρια για την συνεχή ενημέρωσή μου .
Είμαι μέλος της Εταιρείας Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική-γυναικολογία και της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής.
 
Συνεχίζω να είμαι Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Αγγλίας και έτσι ενημερώνομαι άμεσα τόσο με αλληλογραφία όσο και με e-mail για τα νεώτερα ιατρικά/επιστημονικά δεδομένα και φυσικά για τις νέες και τις αναθεωρημένες κατευθυντήριες οδηγίες (guidelines) στη Μαιευτική-Γυναικολογία. Αυτές οι κατευθυντήριες οδηγίες πραγματικά αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής ιατρικής πρακτικής , αφού συσσωρεύουν την πληθώρα των επιστημονικών και εμπειρικών γνώσεων με τη διεθνώς κρατούντα αποδεκτή πρακτική αντιμετώπισης των περιστατικών.      

Στοιχεία επικοινωνίας

ΕΛΕΝΗ Β. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ- ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09.00-13.00
ΔΕΥΤΕΡΑ & ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 17.30-20.30

Ανδρονοπούλου 20, T.K. 25100 Αίγιο
Τηλ.: 26910 20436 Κιν.: 6977543493
Fax: 26910 20223

Email: doctorzacharopoulou@gmail.com

image-199709-Facebook-FINAL.jpg